0% prowizji - na zawsze!

UŻYTKOWNICY

Kooperatywa Kosmetyczna

blogi.szafa.pl/ /agnieszkabeben5

gru. 08

Olej arganowy

dodane przez: agnieszkabeben5 dn. 08-12-2012 r.

 

Aktualnie zbieram chętne osoby na zakup oleju arganowego 100 ml w cenie 30 zł. Potrzebujemy jeszcze 49 osób:)

Właściwości
nawilża i ma działanie przeciwzmarszczkowe
neutralizuje wolne rodniki
przyspiesza gojenie ran i stanów zapalnych (rów
nież trądziku)
dostarcza witamin
odbudowuje strukturę skóry i włosów
wyrównuje poziom cholesterolu we krwi
zmniejsza ciśnienie tętnicze krwi
zapobiega chorobom serca
wzmacnia odporność organizmu

"Na rynku kosmetycznym duże zainteresowanie wzbudził w ostatnim czasie - olej arganowy. Dziko rosnące drzewo arganowe - Argania Spinoza L występuje praktycznie na niewielkim obszarze w Maroku. Porasta ono od milionów lat region Souss, między Agadirem, Marrakeszem i Essaouria oraz w pobliżu Oujda. Nazywa się je drzewem Souss lub drzewem życia. Drzewa aragnowe rosną w ekologicznie czystym środowisku. Od 1998 roku obszar na którym rosną został wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Wartościowy tłuszcz pozyskiwany jest z przypominających spiczaste oliwki niejadalnych owoców. Tłoczeniem oleju zgodnie z tradycją zajmują się marokańskie kobiety. Olej nazywany przez autochtonów ardjan, marokańskie złoto lub migdał Berberów ma pomarańczowy kolor oraz delikatny orzechowy zapach.

Wszechstronne działanie tego oleju znane jest od wieków mieszkańcom Maroka. Olej ten składa się w 80 % z nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie oleinowego i linolowego (do 40%).
Jest on bogaty w witaminę E (670 mg/kg), której zawiera dwukrotnie więcej niż oliwa z oliwek (320 mg/kg).
Olej arganowy zawiera również polifenole o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwrodnikowym. W jego składzie pojawiają się sterole w tym spinasterol i schotenol o działaniu naprawczym i regenerującym.

Wykorzystuje się go do masażu, przy jego pomocy leczy się dolegliwości reumatyczne, trądzik młodzieńczy. Jest także stosowany przy ospie wietrznej, egzemie, pęknięciach skóry, przyspiesza gojenie się poparzeń.

Stymuluje on proces oddychania wewnątrzkomórkowego, neutralizuje wolne rodniki, chroni tkankę łączną.

Stosowanie oleju na skórę odbudowuje płaszcz hydrolipidowy skóry i zwiększa zawartość składników odżywczych w skórze, wykazuje działanie przeciwstarzeniowe.

Olej arganowy to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę, wzmacnia włosy oraz paznokcie, chroni przed agresywnym działaniem słońca i wiatru. Olej ten znalazł zastosowanie w kremach pielęgnacyjnych na noc, w produktach przeznaczonych do pielęgnacji okolic oczu i ust, mydłach, olejkach przeciwsłonecznych, maseczkach." ( Opracowała dr inż. Magdalena Sikora )

OLEJ ARGANOWY - ZASTOSOWANIE W MEDYCYNIE NATURALNEJ

Ze względu na naturalną równowagę zawartych w oleju arganowym nienasyconych kwasów tłuszczowych wpływ oleju arganowego na nasz organizm jest wszechstronny i potwierdzony naukowo.

Do jednej z największych zalet zalicza się niespotykanie wysoka liczbę zawartych w oleju arganowym naturalnych antyoksydantów, które chronią organizm przed wolnymi rodnikami
Witamina E to idealny obrońca przed starością i doskonale nadaje się do walki z utleniaczami. . Zawartość Wit. E (620 mg/kg) jest prawie dwukrotnie wyższa niż dla przykładu w oliwie z oliwek (320 mg/kg).

Olej arganowy zawiera również kwas linolowy (35 %), czyli witaminę F. Witamina F działa przeciwzapalnie, immunostymulująco (podnosi odporność na zakażenia), obniża stężenie cholesterolu i cukru we krwi, zapobiega miażdżycy i zawałom.

Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych, które działaja naprawczo i regenerująco oraz korzystnie wpływają na obniżanie cholesterolu we krwi.

Zastosowanie:
bezpośrednio na skórę i włosy
do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
spożywcze
do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu
Zdjęcie: Aktualnie zbieram chętne osoby na zakup oleju arganowego 100 ml w cenie 30 zł. Potrzebujemy jeszcze 49 osób:)  Właściwości nawilża i ma działanie przeciwzmarszczkowe neutralizuje wolne rodniki przyspiesza gojenie ran i stanów zapalnych (również trądziku) dostarcza witamin odbudowuje strukturę skóry i włosów wyrównuje poziom cholesterolu we krwi zmniejsza ciśnienie tętnicze krwi zapobiega chorobom serca wzmacnia odporność organizmu  "Na rynku kosmetycznym duże zainteresowanie wzbudził w ostatnim czasie - olej arganowy. Dziko rosnące drzewo arganowe - Argania Spinoza L występuje praktycznie na niewielkim obszarze w Maroku. Porasta ono od milionów lat region Souss, między Agadirem, Marrakeszem i Essaouria oraz w pobliżu Oujda. Nazywa się je drzewem Souss lub drzewem życia. Drzewa aragnowe rosną w ekologicznie czystym środowisku. Od 1998 roku obszar na którym rosną został wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Wartościowy tłuszcz pozyskiwany jest z przypominających spiczaste oliwki niejadalnych owoców. Tłoczeniem oleju zgodnie z tradycją zajmują się marokańskie kobiety. Olej nazywany przez autochtonów ardjan, marokańskie złoto lub migdał Berberów ma pomarańczowy kolor oraz delikatny orzechowy zapach.  Wszechstronne działanie tego oleju znane jest od wieków mieszkańcom Maroka. Olej ten składa się w 80 % z nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie oleinowego i linolowego (do 40%). Jest on bogaty w witaminę E (670 mg/kg), której zawiera dwukrotnie więcej niż oliwa z oliwek (320 mg/kg). Olej arganowy zawiera również polifenole o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwrodnikowym. W jego składzie pojawiają się sterole w tym spinasterol i schotenol o działaniu naprawczym i regenerującym.  Wykorzystuje się go do masażu, przy jego pomocy leczy się dolegliwości reumatyczne, trądzik młodzieńczy. Jest także stosowany przy ospie wietrznej, egzemie, pęknięciach skóry, przyspiesza gojenie się poparzeń.  Stymuluje on proces oddychania wewnątrzkomórkowego, neutralizuje wolne rodniki, chroni tkankę łączną.  Stosowanie oleju na skórę odbudowuje płaszcz hydrolipidowy skóry i zwiększa zawartość składników odżywczych w skórze, wykazuje działanie przeciwstarzeniowe.  Olej arganowy to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę, wzmacnia włosy oraz paznokcie, chroni przed agresywnym działaniem słońca i wiatru. Olej ten znalazł zastosowanie w kremach pielęgnacyjnych na noc, w produktach przeznaczonych do pielęgnacji okolic oczu i ust, mydłach, olejkach przeciwsłonecznych, maseczkach." ( Opracowała dr inż. Magdalena Sikora )  OLEJ ARGANOWY - ZASTOSOWANIE W MEDYCYNIE NATURALNEJ  Ze względu na naturalną równowagę zawartych w oleju arganowym nienasyconych kwasów tłuszczowych wpływ oleju arganowego na nasz organizm jest wszechstronny i potwierdzony naukowo.  Do jednej z największych zalet zalicza się niespotykanie wysoka liczbę zawartych w oleju arganowym naturalnych antyoksydantów, które chronią organizm przed wolnymi rodnikami Witamina E to idealny obrońca przed starością i doskonale nadaje się do walki z utleniaczami. . Zawartość Wit. E (620 mg/kg) jest prawie dwukrotnie wyższa niż dla przykładu w oliwie z oliwek (320 mg/kg).  Olej arganowy zawiera również kwas linolowy (35 %), czyli witaminę F. Witamina F działa przeciwzapalnie, immunostymulująco (podnosi odporność na zakażenia), obniża stężenie cholesterolu i cukru we krwi, zapobiega miażdżycy i zawałom.  Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych, które działaja naprawczo i regenerująco oraz korzystnie wpływają na obniżanie cholesterolu we krwi.  Zastosowanie: bezpośrednio na skórę i włosy do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych spożywcze do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masażu

 

olej arganowy, zamówienie, promocja,

Komentarze



Możliwość komentowania została wyłączona


Wyszukiwarka

UŻYTKOWNICY

Szukaj:

RSS

Dodaj do ulubionych

O blogu

Kooperatywa Kosmetyczna to strona na której przy zebraniu odpowiedniej liczby osób będzie można kupić kosmetyk lub produkt kosmetyczny w atrakcyjnej cenie. Zapraszam!

O mnie

agnieszkabeben5

Na szafie od: 30-11-2012

Obserwuj

Jestem pracującą mamą 2 malutkich dziewczynek, mam 3 koty i kota na punkcie fajnych, pachnących i ekologicznych kosmetyków :)

Obserwują blog

Nikt jeszcze nie obserwuje tego bloga

Podaj powód zgłoszenia:


Zamknij
0