0% prowizji - na zawsze!

UŻYTKOWNICY

Blog o tym i owym...

blogi.szafa.pl/ /a_n_n_aa_n_n_a

luty 13

Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa

dodane przez: a_n_n_aa_n_n_a dn. 13-02-2013 r.
Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa

Teraz napiszę jak przygotować domową kandyzowaną skórkę

pomarańczową, którą można użyć do wielu pysznych wypieków, jak np do

czekoladowych muffinek, które znajdziecie na moim blogu.

 

 

Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa

 

Umyte skórki z pomarańczy można  zbierać w reklamówce

zamrażalniku. Jak już uzbieracie odpowiednią dla Was ilość: 


1. Zalewacie skórki wodą i gotujecie do miękkości,

zmieniając wodę ok. 5-6 razy.  Gdy skórka będzie już miękka należy

odkroić białe albedo i drobno pokroić pomarańczową część. 

 

 

2. Przygotować syrop w garnku: na skórkę z 1 pomarańczy 2 czubate

  łyżki cukru z odrobiną wody. Gotować do rozpuszczenia, dodać

pokrojoną   skórkę.  Zagotować- uważając by nie przypalić.  

 

 

3.  Przekładać gorącą skórkę  do wcześniej wyparzonych słoiczków.  

Zamykać. Przechowywać w lodówce.

wpis edytowany 2013-02-13 o godz. 12:17:23

kandyzowana skórka pomarańczow, dodatek do ciast, domowa skórka pomarańczowa,

Komentarze



Możliwość komentowania została wyłączona


a_n_n_aa_n_n_a
Zobacz blog

a_n_n_aa_n_n_a napisała:

dodane: 04-03-2013 08:37

Trisste, każdy orze jak może ;D, a tak poważnie, to nożem jest mi najwygodniej i dość szybko uwijam się nim przy odcinaniu albedo. Wg mnie każdy powinien wyrobić tę najlepszą dla siebie metodę.
 

Trisste

Trisste napisała:

dodane: 03-03-2013 16:35

Piszesz odkroić białe albedo. Nieeee, za dużo z tym roboty. Ja polecam łatwiejszy sposób. Tylko koniecznie trzeba obierać pomarańczę tak aby z jednej pomarańczy zostały tylko skórki-ćwiartki. Skórki namoczyć we wrzątku (można namaczać takie świeżo obrane, ale mogą być też już wysuszone. Jak już dobrze nabiorą wody pocierać białą stroną o tarkę z drobnymi oczkami. Skórkę podczas ocierania o tarkę należy obracać w różne kierunki, żeby się nie podarła, całą łatwiej kroić.
 

a_n_n_aa_n_n_a
Zobacz blog

a_n_n_aa_n_n_a napisała:

dodane: 14-02-2013 08:57

Ja tam bardzo lubię, to keksów, babek i teraz nawet do czekoladowych muffinek dodaję.
 

dlamniemaszstajla
Zobacz blog

dlamniemaszstajla napisała:

dodane: 13-02-2013 16:09

skórka pomarańczowa jest okropna... :(
 

Wyszukiwarka

UŻYTKOWNICY

Szukaj:

RSS

Dodaj do ulubionych

O blogu

Jest to mój pierwszy blog... EVER. Wiem, że trudno w to uwierzyć, bo kto w tych czasach nie prowadzi(ł) jakiegokolwiek bloga ;)?

O mnie

a_n_n_aa_n_n_a

Na szafie od: 24-03-2009

Obserwuj

Początkująca kobieta gotująca ;)

Obserwują blog
Kajami
agacia_w
karina87
mmk26
margolcia_mk
bl0ndie
19martad87
goska12321
merlinka69
martischa
wiosenna7
prosiaczek993
kangaroo27
agusia_d
Avinionn
kas1991
kokosowy_smak
pola55
Ewelina1992-18
gosia88_90
Upstream
ziarnaCzasu
23-03-2011
wiedzma_84
madziula3074
olaaloolaalo
martusia4491
AnanasowAaa
puszek165
malanowa
ewe237
jojcia
karolka1031
qvciorka
lukasiclaudia
margerita28
Beritha89
bianq7
zonaSzeryfa
izabela17691
WisniowyLikier
Amelia_25
niebajka
Radiante
pokaż więcej

Podaj powód zgłoszenia:


Zamknij
3