0% prowizji - na zawsze!

UŻYTKOWNICY

ciasta i nie tylko

blogi.szafa.pl/ /izka2

kwi. 22

ajekoniakowy deser

dodane przez: izka2 dn. 22-04-2013 r.

Bombardino

  • 50 ml ajerkoniaku
  • 50 ml rumu
  • 100 ml espresso
  • bita śmietana
  • kakao lub starta czekolada do posypania

Jak?

  1. Zaparzone esperesso, ajerkoniak i rum mieszamy w wysokiej szklance. Najpierw wlewamy ajerkoniak, później powoli po ściance wlewamy kawę (powinny stworzyć się 3 kolory jak w macchiato ;) a na koniec rum
  2. Dużą porcję bitej śmietany kładziemy na wierzch i posypujemy dla ozdoby kakao lub czekoladą
  3. Gotowe i pyszne!

Brak

Komentarze



Możliwość komentowania została wyłączona


Wyszukiwarka

UŻYTKOWNICY

Szukaj:

RSS

Dodaj do ulubionych

O blogu

ciasta i nie tylko

Prowadzony przez:
izka2

Uwielbiam piec ciasta wiec co jakis czas będe dodawać nowe przepisy sprawdzone prze ze mnie :)

O mnie

izka2

Na szafie od: 19-12-2010

Obserwuj

kuchnia i ja

Obserwują blog
aska77
musiaaa
malgos19
w2odnik
skazana2
joasia919
SySiA_s
sylwusia30
nayla13
ja_smerfetka
bum31
Natalia259
madzialena1986
ziarnaCzasu
Kultowaa
qvciorka
tanio--bez-kitu
moniczka9205
pokaż więcej

Podaj powód zgłoszenia:


Zamknij
0