0% prowizji - na zawsze!

UŻYTKOWNICY

Malinowo....

blogi.szafa.pl/ /ellan

lis. 03

Szarlotka na dużą blachę pyszna

dodane przez: ellan dn. 03-11-2014 r.
Szarlotka na dużą blachę pyszna

Pyszna szarlotka tradycyjna.

Skład na ciasto:

3,5 szkl mąki pszennej,

2 łyżeczki proszku do piecz.,

3 łyżki kwaśnej śmietany,

2 żółtka oraz 2 całe jaja,

większa połowa margaryny Kasi ( aby został pasek),

cukier wanil, szklanka cukru.

 

>Ciasto wyrobić włożyć do lodówki na pół godz.

>W tym czasie  obrać 2 kg jabłek najlepsza jest szara reneta i zetrzeć na grubych oczkach.

Dodać 3 łyzki bułki tartej, cynamon i cukier wg. uznania- wymieszać.

Ciasto podzielić na 2 połówki , jedną wylepić brytfankę, wyłożyć starte jabłka i przykryć rozwałkowaną drugą częścią ciasta. Podziurkować surowe ciasto widelcem.

Piec około 40 minut ( aby było złote) w 200 stopn.

Posypać cukrem pudrem, smacznego!!!!!

wpis edytowany 2014-11-05 o godz. 14:31:49

szarlotka,

Komentarze



Możliwość komentowania została wyłączona


ellan
Zobacz blog

ellan napisała:

dodane: 05-11-2014 14:31

pieczemy w 200 stopniach:)
 

alicja5656

alicja5656 napisała:

dodane: 04-11-2014 21:01

Właśnie taką upiekłam. Synek był zachwycony. Przepyszna:)
 

mag23
Zobacz blog

mag23 napisała:

dodane: 04-11-2014 17:35

Ooooooooooch lubie szarlote :D
 

Alkarinque

Alkarinque napisała:

dodane: 04-11-2014 13:42

W jakiej temperaturze najlepiej piec ciasto?
 

Wyszukiwarka

UŻYTKOWNICY

Szukaj:

RSS

Dodaj do ulubionych

O blogu

Malinowo....

Prowadzony przez:
ellan

Witam, bardzo lubię gotować a w szczególności piec. Staram się odkrywać nowe smaki i dogadzać nie tylko sobie;) lecz w szczególności mojemu synkowi. Przepisy są moje lub z Internetu lecz wcześniej zawsze sprawdzone w mojej kuchni. Zapraszam serdecznie do mojego bloga....:)

O mnie

ellan

Na szafie od: 18-02-2009

Obserwuj

Mama i żona. Kobieta spełniona także zawodowo . Lubiąca ładne wnętrza i smakołyki :)

Obserwują blog
Bozunia
pola55
margerita28
blondi5
ifonka777
Radiante

Podaj powód zgłoszenia:


Zamknij
1