0% prowizji - na zawsze!

UŻYTKOWNICY

Malinowo....

blogi.szafa.pl/ /ellan

paź. 06

Bezy

dodane przez: ellan dn. 06-10-2013 r.
Bezy

Bezy/ przepis zaczerpnięty z netu/   Składniki:

  • 2 duże białka
  • 125 g cukru drobnego
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny jak kto lubi
  • szczypta soli

      Blachę wykładam papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do temperatury 140*C. Białka ubijam ze szczyptą soli. Jak masa zacznie bieleć, stopniowo wsypuję cukier i dalej ubijam na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaję sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijam, aż masa będzie sztywna i błyszcząca. Pianę z białek przekładam do szprycy lub nakładam łyżką. Na blachę wyciskam małe beziki w odstępach od siebie (znacznie urosną w trakcie pieczenia). Piekę w nagrzanym piekarniku w 140*C przez ok. 35 - 40 minut (im dłuższy czas pieczenia tym beziki będą bardziej suche).     Polecam:)

wpis edytowany 2013-10-06 o godz. 21:25:15

bezy,

Komentarze



Możliwość komentowania została wyłączona


volvetka
Zobacz blog

volvetka napisała:

dodane: 09-10-2013 13:22

Pod koniec przygotowywania można dodać wiórki kokosowe - wyjdą wtedy kokosanki takie smaczne jak z cukierni :-)
 

agataxdd
Zobacz blog

agataxdd napisała:

dodane: 07-10-2013 08:19

Pyszne i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych ;)
Coś dla mnie l;)
 

juleczka444

juleczka444 napisała:

dodane: 06-10-2013 21:06

świetnie ! muszę też robić ja osobiśćie lubie jakw srodku są ciagnace :)
 

Wyszukiwarka

UŻYTKOWNICY

Szukaj:

RSS

Dodaj do ulubionych

O blogu

Malinowo....

Prowadzony przez:
ellan

Witam, bardzo lubię gotować a w szczególności piec. Staram się odkrywać nowe smaki i dogadzać nie tylko sobie;) lecz w szczególności mojemu synkowi. Przepisy są moje lub z Internetu lecz wcześniej zawsze sprawdzone w mojej kuchni. Zapraszam serdecznie do mojego bloga....:)

O mnie

ellan

Na szafie od: 18-02-2009

Obserwuj

Mama i żona. Kobieta spełniona także zawodowo . Lubiąca ładne wnętrza i smakołyki :)

Obserwują blog
Bozunia
pola55
margerita28
blondi5
ifonka777
Radiante

Podaj powód zgłoszenia:


Zamknij
1