0% prowizji - na zawsze!

UŻYTKOWNICY

Dudzi w szafie

blogi.szafa.pl/ /dudzinka

maj 21

BBQ - Wielkie grillowanie

dodane przez: dudzinka dn. 21-05-2012 r.

W sobotę wraz ze sporą grupką kulinarnych blogerek wzięłam udział w bardzo fajnych warsztatach, na które zaproszenie wyglądało tak:

makro2.jpg












Do tej pory do grilla podchodziłam trochę jak pies do jeża. Z wielką też obawą pojechałam na warsztaty, choć pod skórą czułam, że może być bardzo ciekawie i nie myliłam się. Było super!
Warsztaty odbyły się na tyłach hali MAKRO w nowoczesnym centrum szkoleniowym w ramach Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości. Poprowadzili je Grzegorz Kazubski i Piotr Kraśkiewicz, którzy z tak dużym zaangażowaniem dzielili się swoją wiedzą, że śpiącego nauczyliby grillować ;) Przez tych kilka niezwykle intensywnych kulinarnie godzin udało się nam (gotowałam w parze z Agnieszką): zrobić 2 sosy, łososiowe motylki do grillowania, piersi kurczaka w marynacie, przygotować i zgrillować wspaniałą polędwicę, a także mięsne faworki powstałe z jej resztek, szaszłyki warzywne, uwędzić makrelę oraz usmażyć pysznego steka :) Dodatkowo zostaliśmy poczęstowani wspaniałą karkówką, deserami, kruszonkową szarlotką, pysznymi sorbetami z "dziwacznej machiny", a nawet zimnym piwkiem! :) - tyle tego było, że aż trudno zliczyć :) Wszystko to możecie prześledzić na zdjęciach poniżej, a pod nimi znajdziecie linki do relacji pozostałych blogerek jeśli głodni jesteście większej ilości szczegółów lub innego punktu widzenia :)

1.jpgW tak wyposażonej kuchni gotowanie to rozkosz :)




















2.jpgZ polędwicy weźmiemy środek, a z boczków zrobimy... faworki :)
3.jpgWysysamy z polędwicy powietrze - szybciej się zamarynuje 
4.jpgTak wygląda polędwica spakowana próźniowo
5.jpgWarzywka już czekają na swoją kolej
6.jpgZaraz zostaną obtoczone specjalną marynatą
7.jpgA tutaj mamy makrelę czekającą w marynacie na uwędzenie
8.jpgPierś z kurczaka też jest już gotowa
9.jpgTeraz czas na ogromnego łososia...
10.jpg... z którego zrobimy motylki :)
11.jpgPosolony, popieprzony i potraktowany olejem zaraz trafi na grilla
12.jpgCzas na sos, a w nim ananas, majonez, banan, curry...
13.jpgAgnieszka kroi, ja uwieczniam :)
14.jpgCzasem coś zamieszam :)
15.jpgMakrele suszą się przed włożeniem do wędzarnika
16.jpgTak się robi faworki z resztek polędwicy i boczku :)
17.jpgTutaj mamy sos BBQ
18.jpgDo tego dodamy majonez, curry, banany i ananasa... 
19.jpgWarzywa przez zgrillowaniem potraktowane zostały marynatą
20.jpgJakby ktoś jeszcze był głodny ;) 
21.jpgTymczasem wzięłyśmy się za smażenie steka
22.jpgWyszedł PYSZNY !!! Do niego dostaliśmy wspaniałe masełko ręcznie robione :)
25.jpgNasze makrele już po uwędzeniu - pycha :)





















































































































































































































































































































































Blogi z innymi relacjami z tej samej imprezy:
http://kotlet.tv
http://smaczniezjoanna.blox.pl
http://waniliowachmurka.blogspot.com
http://mamabartka.blogspot.de
http://kuchniaicosjeszcze.blox.pl
http://najsmaczniejsze.pl



wpis edytowany 2012-07-06 o godz. 09:22:52

Brak

Komentarze



Możliwość komentowania została wyłączona


Podaj powód zgłoszenia:


Zamknij
0