0% prowizji - na zawsze!

UŻYTKOWNICY

mishmash_amy

blogi.szafa.pl/ /amanduska153

sie. 13

Nadziewany camembert

dodane przez: amanduska153 dn. 13-08-2012 r.
Nadziewany camembert

Dzisiaj podaje przepis na przepyszny smażony camembert z nadzieniem :) Bardzo lubię gotować i czuję się spełniona gdy uszczęśliwiam innych podając im smakołyki przeze mnie przyrządzone :)

Ilość dla 4 osób :

4 sery camembert

150g szynki konserwowej

150g papryki świeżej

100g pieczarek

kawałek pora

jajo

bułka tarta

olej(do smażenia)

 

Pieczarki myjemy, jeśli jest taka potrzeba to obieramy.

Paprykę, szynkę, pieczarki i por kroimy w drobną kostkę.

Ser przekrawamy na pół (jak bułkę :) i wydrążamy delikatnie łyżeczką (ser ze środka przekładamy do małego rondelka)

Faszerujemy ser przygotowanymi wcześniej składnikami.

Nic nie solę ani nie przyprawiam, ponieważ ser oraz szynka są wyraziste w smaku :)

Dokładnie składamy i delikatnie dociskamy.

Przygotowany ser panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Ja robie to dwa razy, aby lepiej się ser skleił :)

Smażymy kilka minut w głebokim tłuszczu.

 

Ja zazwyczaj ten ser podaje z ziemniaczanym puree jakimś warzywkiem i sosem serowym, który robię z sera który mi pozostał po wydrążaniu :)

Owy ser roztapiam w rondelku dodaje śmietankę i przyprawiam delikatnie białym pieprzem, solą i  gałką muszkatałową, ale nie każdy lubi :)

 

Wstawiam zdjęcia z przygotować i gotowej potrawy :)

 

Oraz zdjęcie skakającego wokół mnie podczas gotowania Odiego :)

 

A na koniec lilka rad kulinarnych :

-ziemniaki zawsze gotuj od wrzącej wody (ja zawsze je najpierw myję, obieram, płukam, wkładam do garnka i zalewam wrzątkiem) zachowują dzięki temu więcej ważnych składników mineralnych oraz witaminy C

- solimy ziemniaki pod koniec gotowania (szybciej się ugotują)

- aby się szybciej ugotowały dodajemy kawałeczek masła

- ja do puree ziemniaczanego dodaję nie mleko tylko jogurt naturalny, kefir bądź maślankę, są przepyszne (i oczywiście trochę masełka i koperek jak mam)

- można też dodawać zeszkloną na maśle cebule bądź czosnek, wiele osób to lubi :) ja nie bardzo bo jestem wielbicielką ziemniaków i wyrazista cebula czy czosnek mi psują ten smak :)

 

Brak

Komentarze



Możliwość komentowania została wyłączona


AlleKate

AlleKate napisała:

dodane: 13-08-2012 19:47

Hmm, chętnie bym zjadła!
 

and222ia
Zobacz blog

and222ia napisała:

dodane: 13-08-2012 18:48

ja pieczarek nigdy nie myję bo szybko pochłaniają wodę i po umyciu zawierają w sobie dużo wody, a do sera wkładam cały plaster szynki, i ananasa lubię dodać, z pieczarkami nie próbowałam, ale czas najwyższy i nie smażę na głębokim oleju tylko na niewielkiej ilości margaryny:D
 

Wyszukiwarka

UŻYTKOWNICY

Szukaj:

RSS

Dodaj do ulubionych

O blogu

mishmash_amy

Prowadzony przez:
amanduska153

Mishmash czyli wszystkiego po trochu :) I moda, i uroda :) I kuchnia, i kultura :) Oraz wiele innych :)

O mnie

amanduska153

Na szafie od: 25-07-2009

Obserwuj

I'm sel­fish, im­pa­tient and a lit­tle in­se­cure. I ma­ke mis­ta­kes, I am out of con­trol and at ti­mes hard to han­dle. But if you can't han­dle me at my wor­st, then you su­re as hell don't de­ser­ve me at my best.

Obserwują blog
kas1991
Patusia123
jola1966
dziupcia
Onniel
Amelia_25

Podaj powód zgłoszenia:


Zamknij
2